Bloso organiseert eerste sportkampen voor kinderen met diabetes

Bloso gaat deze paasvakantie voor het eerst sportkampen organiseren voor kinderen met diabetes. "Lang werd gedacht dat sporten in combinatie met suikerziekte uitgesloten was, maar niets is minder waar", klinkt het. Bloso wil nu ook die kinderen de kans geven om op sportkamp te gaan.

Steeds meer Vlaamse kinderen hebben diabetes. Bloso gaat daarom nu ook sportkampen organiseren voor kinderen met suikerziekte. Ook kinderen zonder die ziekte kunnen zich inschrijven. Het agentschap ter Bevordering van de Lichamelijke Ontwikkeling, de Sport en de Openluchtrecreatie (Bloso) slaat daarvoor de handen in elkaar met de Diabetes Liga.

"Lang werd gedacht dat sporten in combinatie met suikerziekte uitgesloten was, maar niets is minder waar. Wel vraagt de ziekte om doorlopende aandacht en oplettendheid, als je sport en als je niet sport." Er zal steeds een arts aanwezig zijn die elk kind met diabetes individueel opvolgt.

"Bij Bloso willen we alle kinderen de kans geven om op sportkamp te gaan en met vriendjes een plezante, sportieve week te beleven. Ook kinderen met suikerziekte", klinkt het.

Meest gelezen