Consument kan voedings­waarde Guinness binnenkort op verpakking lezen

Dranken-multinational Diageo gaat consumenten informeren over de voedingswaarde van zijn producten. Dat heeft de Britse leverancier van onder andere Guinness, Smirnoff en Johnny Walker laten weten.
Photoshot. All rights reserved.

Verkopers van alcoholhoudende dranken zijn in de EU vrijgesteld van de plicht om op etiketten aan te geven wat de voedingswaarde van de drankjes is. Diageo gaat daar als eerste uit eigen beweging verandering in brengen. De consument is volgens het bedrijf "steeds veeleisender" als het gaat om de inhoud van hun glas.

"Wij gaan consumenten informatie geven over alcohol en voedingswaarde die makkelijk te begrijpen is, in plaats van dat ze het zelf moeten uitrekenen." Volgens Diageo helpt de informatie ook om liefhebbers duidelijk te maken hoeveel ze drinken.

De informatie over de inhoud van producten komt op de website van het bedrijf te staan en op de verpakking van producten.