Geen Belgische stad in wereldeditie Monopoly

Brussel is er niet in geslaagd een plaatsje te veroveren in de nieuwe wereldeditie "Here and Now" van Monopoly, dat vandaag zijn 80e verjaardag viert. Nederland daarentegen is als enige land met twee steden vertegenwoordigd: Amsterdam en Giethoorn. Dat melden Nederlandse media.

Hasbro riep Monopoly-fans op om te stemmen op hun favoriete steden. De steden met de meeste stemmen, krijgen een plek op het bord. In totaal werd er 4 miljoen keer via het internet gestemd. Nederland is in het spel, dat in september verschijnt, als enige vertegenwoordigd met twee plaatsen. Het kleine plaatsje in Noord-Overijssel Giethoorn is bovendien het enige dorp op het nieuwe bord. Het dorp voerde uitgebreid campagne. Zo konden bezoekers er afgelopen zaterdag een rondvaart of drankje afrekenen met monopolygeld, als ze in ruil daarvoor op Giethoorn stemden.

Voor België was Brussel genomineerd door Hasbro, maar onze hoofdstad heeft het bord dus uiteindelijk niet gehaald. Naast Giethoorn en Amsterdam, staan ook Lima (Peru), Hongkong (China), Riga (Letland), Lissabon (Portugal), Istanboel (Turkije), Warschau (Polen), Mexico City (Mexico), Santiago (Chili), Belfast (Ierland), Athene (Griekenland), Belgrado (Servië), Londen (Groot-Brittannië), Moskou (Rusland), Tokio (Japan), New York (VS), Sydney (Australië), Queenstown (Nieuw-Zeeland), Kaapstad (Zuid-Afrika), Taipei (Taiwan) en Madrid (Spanje) op het nieuwe Monopolybord.