ICIG neemt fabriek Ineos in Tessenderlo over

Het industriële bedrijf ICIG (International Chemical Investors Group) neemt de vestiging van Ineos in Tessenderlo over. Dat hebben Solvay en Ineos bekendgemaakt.

Chemiebedrijven Solvay en Ineos maakten in 2013 bekend hun Europese pvc-activiteiten te bundelen in een joint-venture. Om groen licht te krijgen van Europa diende Ineos wel een aantal bestaande activiteiten te verkopen.

Solvay en Ineos hebben nu een koper gevonden voor deze activiteiten: ICIG. De activa die worden verkocht, zijn de chloorfabrieken en EDC/VCM-fabrieken in Tessenderlo (behalve de chlorotoleen activiteiten die onderdeel van Ineos blijven), de pvc-fabriek in Mazingarbe (Frankrijk), de pvc-fabriek in Beek (Nederland), de pvc- en VCM-fabrieken in Wilhelmshaven (Duitsland) en de EDC-fabrieken in Runcorn (Groot-Brittannië).