Jef Lambrecht houdt State of the European Union

Gewezen VRT-journalist Jef Lambrecht houdt op 7 mei de "State of the European Union" in het Vlaams Parlement.

De State of the European Union is een gezamenlijk initiatief van de vzw Ryckevelde, het Vlaams-Europees Verbindingsagentschap (VLEVA) en het Vlaams Parlement. Elk jaar komt een vooraanstaand spreker in het Vlaams halfrond een toespraak houden over Europa en de toekomst van de Europese Unie.

Het initiatief is geïnspireerd op de State of the Union die de president van de Verenigde Staten jaarlijks houdt in het Amerikaans Congres. In die toespraak overschouwt de president de staat van het land en licht hij zijn politieke plannen voor het volgende jaar toe.

De State of the European Union wordt jaarlijks georganiseerd in de periode rond de Dag van de Europese Unie op 9 mei. Vorige sprekers waren onder andere Koen Lenaerts (2014), Gerard Mortier (2013), Jan Leyers (2012) en Geert Mak (2011).