K3 is dood, leve K3! - Charlotte Leysen

Je twitter 's ochtends checken en realiseren dat je news feed is ontploft. Breaking news: K3 stopt! Say what? Is dit een promostunt voor hun nieuwe single? Of een iets te vroege 1aprilgrap? Na wat heen en weer gescroll blijkt het onmogelijke denkbaar: na 17 jaar stopt de populairste meidengroep van België.

Boodschap zonder gemoraliseer

Als ik even terugscroll naar mijn eigen jeugd blijkt dat K3 gestart is toen ik zelf 10jaar was.
Al net iets te oud voor hun doelpubliek, maar toch kon ik al hun liedjes vrolijk meezingen.
Verdraagzaam zijn van Afrika tot in Amerika.. Op een speelse, onopvallende manier zat er zelfs vaak een onderliggende boodschap in hun songs, zonder dat het moraliserend overkwam.
En oh ja, ook bij mij zat er wel eens een K3 koek in mijn boekentas, want geef toe ze hebben een goeie smaak. De koeken. Maar ook de meisjes.

In hun 17 jarige carrière wisten ze steeds zichzelf te blijven en toch mee te evolueren met hun tijd.
Ze bleven authentiek, gaven alle 3 een eigen twist aan de matching outfits en hadden elk hun karakter waardoor elk kind zich wel met 1 van hen kon identificeren. Kristel de lieve, Josje de rebelse en Karen de zotte. Ze waren geen rol, maar wel een rolmodel voor heel wat kids.

De nieuwe generatie K3

De hashtag #k3stopt was gisteren trending op twitter en maakte vele kids #verk3tig.
Welke cd gaan we nu draaien in de auto als we op reis gaan? Op welk liedje gaan we nu dansen in de dansles? En hoe weten we welke outfit hip is en welke niet?
K3 is meer dan gewoon een leuke meidengroep, K3 is een sterk merk, de formule blijft dus bestaan. Ze gaan voort maar geven de fakkel door aan 3 nieuwe meisjes.
Ik hoop dat deze meisjes hetzelfde vrolijke gevoel zullen overbrengen, want de volgende generatie kids staat al klaar. Aan alle meisjes wiens naam begint met een K, en wiens haarkleur rood, zwart of blond is.. Schrijf je in! Keep on K3'ming!

(Charlotte Leysen is Ketnetwrapper.)


 

lees ook