Komende weekends verdere afbraak van tunnels Gent-Sint-Pieters

Komende twee weekends wordt een deel van de oude tramtunnel en de reizigerstunnel in het staton Gent-Sint-Pieters afgebroken omdat het perron 10 wordt gebouwd. Dat heeft gevolgen voor de doorgang van de reizigers naar de perrons, meldt het project Gent-Sint-Pieters.
© Clément Philippe - www.belgaimage.be

Komend weekend wordt een deel van de oude tramtunnel afgebroken, waardoor de doorgang er onderbroken wordt tussen spoor 11 en 8. Reizigers kunnen de sporen kruisen via de tijdelijke tramtunnel (fototunnel) of de centrale reizigerstunnel (kant Ganzendries). De nieuwe perrons 11 en 12 zijn normaal bereikbaar vanaf de Sint-Denijslaan, voor de andere sporen moeten reizigers de centrale reizigerstunnel gebruiken.

Het weekend daarop, dat van 28 en 29 maart, wordt de centrale reizigerstunnel verder afgebroken. De doorgang wordt er tussen spoor 11 en 9 onderbroken. De nieuwe perrons 11 en 12 zijn bereikbaar vanaf het Koningin Mathildeplein, voor de andere sporen moeten reizigers de oude tramtunnel gebruiken.

Sinds februari zijn het perron en spoor 9 buiten dienst gesteld. Ondertussen zijn de bovenleidingen en ander spoorinfrastructuur verwijderd, net als een deel van de Voskenstunnel. Wanneer perron 9 wordt afgebroken, wordt perron 10 aan het bestaande viaduct aangebouwd. Het einde van die werken is voorzien voor eind november 2015.

Het station Gent-Sint-Pieters, gebouwd aan de vooravond van de Wereldtentoonstelling van 1913, wordt tot 2024 volledig vernieuwd.