Op het podium met Te Gek!?: "Een hele maffe trip"

Marcel Vanthilt, Guy Swinnen, Wannes Cappelle en Stefaan Degand beginnen vanavond aan hun tournee met Manische Mannen. Met de tournee vieren ze de tiende verjaardag van Te Gek!?, het project dat psychische problemen meer en meer bespreekbaar wil maken.

De tournee van Te Gek!? gaat van start in psychiatrisch ziekenhuis Sint Annendael in Diest, waar het project tien jaar geleden tot stand kwam. Tientallen artiesten werkten in al die jaren mee aan het project, met vijf cd's als resultaat.

"Ik heb het gevoel dat Te Gek!? in die tien jaar echt iets betekend heeft", zegt zanger Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal in "De Wereld Vandaag" op Radio 1. "Er is meer begrip gekomen voor psychische problemen."

Cappelle nam in 2008 voor het eerst deel aan Te Gek!? Via het project leerde hij Marcel Vanthilt en Guy Swinnen kennen, met wie hij nu op het podium staat. Acteur Stefaan Degand vervolledigt de Manische Mannen. De teksten, niet alleen die van de nummers, maar ook de bindteksten, zijn van Hugo Matthyssen. Cappelle belooft dus "een hele maffe trip".