Pharrell Williams is mode-icoon van het jaar

De Amerikaanse zanger en producer Pharrell Williams wordt op 1 juni gelauwerd in het Lincoln Center in New York. Hij krijgt er de Fashion Icon Award van de vereniging Council of Fashion Designers of America.

De zanger van "Happy" en "Get lucky" is door de Council of Fashion Designers of America (CFDA) uitgeroepen tot mode-icoon van het jaar 2014. Pharrell Williams krijgt de prijs omdat zijn unieke stijl wereldwijd een belangrijke invloed heeft op de popcultuur.

Op 1 juni zal Williams in de bloemetjes gezet worden in het Lincoln Center in New York. Diane von Furstenberg, de voorzitter van de CFDA roemt Williams voor zijn "cool", maar ook voor zijn stijl, zijn openheid en vriendelijkheid.

Pharrell Williams volgt Rihanna op als laureaat van de Fasion Icon Award. In het verleden wonnen onder anderen Johnny Depp, Lady Gaga, Iman, Kate Moss en Nicole Kidman de onderscheiding.