Ryanair ontkent plannen met trans-Atlantische vluchten

Ryanair ontkent dat het plannen heeft om binnen vier à vijf jaar trans-Atlantische vluchten uit te voeren. Vreemd, want eerder deze week werd het nieuws nog gelanceerd op basis van een persbericht van de Ierse lagekostenmaatschappij. De aankondiging zorgde voor heel wat opwinding, want tickets tussen Europa en de VS zouden al vanaf 14 euro te koop worden aangeboden. Te mooi om waar te zijn, blijkt nu.
AP2013

"In het licht van de recente mediaberichten, wenst de raad van bestuur van Ryanair Holdings te preciseren dat ze het trans-Atlantische project niet heeft overwogen of goedgekeurd. Het bestuur is dat ook niet van plan".

De aankondiging komt als een verrassing, want begin deze week werd in een persbericht het tegendeel beweerd. Ook topman Michael O'Leary liet eerder al verstaan dat hij binnen enkele jaren trans-Atlantische vluchten wil aanbieden, als er tenminste voldoende langeafstandstoestellen beschikbaar zijn.