Sierra Leone gebiedt quarantaine voor 2,5 miljoen inwoners

Het westelijke Afrikaanse land Sierra Leone heeft drie dagen quarantaine gelast voor zowat 2,5 miljoen mensen in de regio van de hoofdstad Freetown en het noorden van het land om de ebola-epidemie in te dijken.

De maatregel geldt van 27 tot 29 maart en is gelijkaardig aan die van september die voor heel het land was afgekondigd, aldus het hoofd van het Nationaal Ebola Bestrijdingscentrum Palo Conteh. De overheid en haar partners hopen zodoende tijdens een gigantische deur-tot-deuroperatie nog niet in kaart gebrachte ebola-gevallen te ontdekken.

Teams zullen bewoners bevragen naar de aanwezigheid van zieken, en herinneren aan gevaren die rituele begrafenispraktijken met zich meebrengen.

Sierra Leone telt met ongeveer 12.000 gevallen van ebola het grootst aantal (gekende) gevallen in het westen van Afrika.