Student KULeuven mag achtergrond­muziek studenten­restaurant uitkiezen

Directeur Daniel Lips van de Leuvense Alma Studentenrestaurants heeft bekendgemaakt dat Simon Ravelingien, een tweedejaarsstudent burgerlijk ingenieur aan de KULeuven en afkomstig uit Brugge, aangesteld is als "Alma Music Selector". Hij zal voortaan de achtergrondmuziek samenstellen die in alle Alma-vestigingen in Leuven gespeeld wordt.

Tot nog toe stond in veel Alma-vestigingen tijdens het eten vaak gewoon de radio aan. Alma stelde een muzieksamensteller aan om dichter aan te sluiten bij de leefwereld van de studenten en de beleving in de restaurants te verbeteren. "Muziek maakt deel uit van het dagelijkse leven van jonge mensen en is heel belangrijk. We konden hierin niet achterblijven", aldus Lips. In Alma 1 in de Tiensestraat werd vandaag overigens reeds een "Food&Music" georganiseerd met als dj's Lisa Smolders, Michael Midnight, Oplurus en Sunset.

Playlist voor jury

Ravelingien was één van de 20 Leuvense studenten die na een oproep eerder deze maand reageerde met het het insturen van een playlist met voor hem toepasselijke Alma-muziek. Een jury met een vertegenwoordiging van de studenten, Alma en DJ Michael Midnight selecteerde hieruit vijf finalisten. Deze konden via een Facebookpagina, professionele video en gepersonaliseerde flyers stemmen ronselen. De stemmen van de 1.694 studenten die participeerden aan de stembusgang telden mee voor 75 procent van het eindresultaat, de jury voor 25 procent.