Surfers dansen nu al op het graf van Internet Explorer

Microsoft kondigt zo goed als zeker het einde aan van Internet Explorer. In een niet zo ver verleden zou die boodschap op verbazing onthaald worden. Vandaag echter is de ooit zo alomtegenwoordige huisbrowser van Microsoft hopeloos voorbijgestoken door Chrome en Firefox. Surfers van over de hele wereld dansen nu al op het graf van de vermaledijde webbrowser.

"We gaan nu op zoek naar een nieuwe naam en een nieuw merk voor onze browser", zei de marketingchef van Microsoft gisteravond tijdens de voorstelling van Windows 10. De voorlopige codenaam is "Project Spartan". Later dit jaar wordt uiteindelijke naam bekendgemaakt.

Project Spartan is Microsoft's volgende generatie browser, gebouwd specifiek voor Windows 10. "Wij zullen ook Internet Explorer ter beschikking blijven stellen met Windows 10 voor bedrijven en andere klanten die behoefte hebben aan deze browser ondersteuning", klinkt het bij Microsoft België.

Surfers wereldwijd maken zich alleszins vrolijk over het nieuws dat IE een vervanger krijgt.  

lees ook