TAG Heuer, Intel en Google zetten aanval in op Apple

TAG Heuer, de Zwitserse fabrikant van luxehorloges, gaat samen met Google en Intel een smartwatch ontwikkelen. Ze gaan daarmee de concurrentie aan met Apple, dat een dikke week geleden de Apple Watch voorstelde, waarvan er ook een uitgesproken luxeversie bestaat.
AFP

TAG Heuer ontwerpt en produceert het horloge, Intel levert de computerchips en Google een versie van het besturingssysteem Android Wear.

Topman Jean-Claude Biver kondigde de samenwerking vandaag officieel aan op een beurs in Bazel. Hij had het over "de belangrijkste aankondiging in de veertig jaar dat hij actief is in de sector". Hoe het luxueuze slimme horloge er zal uitzien, is nog niet bekend.

Prijzen worden later dit jaar bekendgemaakt

Met de overeenkomst richten de drie bedrijven zich uitdrukkelijk op de markt voor exclusieve smartwatches. Ze gaan de concurrentie aan met de Apple Watch, meer bepaald de Apple Watch Edition, de luxeversie. Horloges in deze reeks zijn afgewerkt met 18-karaat goud en kosten minstens 10.000 dollar.

De prijzen van het nieuwe horloge van TAG Heuer, Google en Intel, en ook de verschillende functies, zullen later dit jaar worden bekendgemaakt. Eind dit jaar zou het horloge op de markt moeten komen, meer dan een half jaar later dat dat van Apple.

TAG Heuer is overigens niet de enige Zwitserse horlogefabrikant die werkt aan een smartwatch. Ook Swatch is daar al mee bezig, en verwacht wordt dat ook andere (luxe-)merken zullen volgen.