Tot 1.000 hooligans verwacht op bekerfinale

Brussel houdt zijn adem in voor de bekerfinale zondag, tussen Club Brugge en Anderlecht. De veiligheidsdiensten hebben immers opgevangen dat de supporterskernen van beide clubs zondag honderden hooligans mobiliseren in het centrum van de hoofdstad.

Het Laatste Nieuws weet dat agenten van over het hele land opgetrommeld worden om de hooligans in toom te houden. Via sociale media zouden aanhangers van de Brugse East-Side en het Brussels Casual Service afgesproken hebben al ‘s ochtends vroeg te clashen in het centrum van Brussel.

Het zou gaan om in totaal 600 à 1.000 hooligans. Later op de dag zouden er plannen zijn om te knokken bij het Koning Boudewijnstadion, waar dan de bekerfinale wordt beslecht.

Extra stewards

Of het effectief tot confrontaties komt tussen de hooligans, is nog koffiedik kijken, maar de veiligheidsdiensten zijn alvast op hun hoede en zouden agenten vanuit het hele land mobiliseren om in te staan voor de beveiliging, schrijft Het Laatste Nieuws.

En hoewel de beveiliging van de wedstrijd onder de verantwoordelijkheid valt van de politie en de Voetbalbond, voorzien de besturen van Club Brugge en RSC Anderlecht zelf ook extra stewards, zegt Pierre Corné van de Voetbalbond. "Bij een gewone wedstrijd voorzien wij zo'n 600 stewards, maar voor deze wedstrijd worden er 750 voorzien." In samenspraak met de politie wil de bondswoordvoerder niet verder uitweiden over eventuele veiligheidsmaatregelen.