Twee doden bij schietpartij in Göteborgs restaurant

Bij een schietpartij in het Zweedse Göteborg zijn gisteravond zeker twee mensen omgekomen en acht anderen zwaargewond geraakt. Waarschijnlijk loopt de dodentol nog verder op. De politie vermoedt dat het een afrekening was tussen twee bendes.

Volgens ooggetuigen zouden twee gewapende mannen het restaurant gisteravond laat zijn binnengestormd en zouden ze wild om zich heen hebben geschoten met kalasjnikovs. De politie bevestigt dat de daders gebruik maakten van automatische wapens.

Er wordt niet uitgegaan van een terreuraanval. "Het is duidelijk dat het hier niet gaat om normale criminaliteit", klinkt het evenwel. "Vele zaken wijzen erop dat het om bendecriminaliteit gaat."

Het restaurant bevindt zich in Biskopsgarden, een wijk die een gewelddadige geschiedenis heeft. Eind januari werd er nog een man neergeschoten op het plein waaraan het restaurant gelegen, maar het is niet duidelijk of er een verband is met het geweld van gisteravond.