Wordt u straks multimiljonair dankzij Jan Hautekiet?

Dingen die u nog wil doen voor u sterft, in het Engels noemen we zoiets een "bucket list". Jan Hautekiet, presentator van het gelijknamige Radio 1-programma, heeft ook zo een lijstje. En tot zijn eigen verrassing zal hij minstens drie dingen snel kunnen realiseren. Met dank aan zijn redactie.
  • Een opleiding piano volgen aan het conservatorium
  • De zatte nonkel spelen in een amateurtheaterstuk
  • Een jaar in Greenwich Village gaan wonen
  • Vloeiend Duits leren spreken
  • Een liedje opnemen in de Muscle Shoals Studio
  • Een gospelmis spelen in Harlem
  • De Lotto-uitslagen presenteren op tv
  • Meespelen in een orkest op een cruiseschip
  • Stadsgids worden in Brussel
  • De bas zingen in een barbershop-zanggroep 

Bovenstaande bucket list van Jan Hautekiet werd online gezet. Vrij snel kwamen er reacties op. Zo is hij meer dan welkom om een stadsgids te worden in Brussel.

Regisseur Jan Sprengers kent dan weer een amateurgezelschap in Heverlee. Daar mag Hautekiet de rol van zatte nonkel spelen op het podium. "Al valt dat niet te onderschatten. Een dronken personage spelen is het moeilijkste wat er is. Heel snel dreigt het gevaar van overacting."

En binnenkort mag hij wellicht nog een derde ding van zijn lijst schrappen. Zo staat de Nationale Loterij ervoor open dat hij een keer de lottotrekking op televisie presenteert. "Een mooi pak is meegenomen, maar hij mag gewoon zichzelf zijn", klinkt het bij de Nationale Loterij. 

lees ook