Al 1.300 meisjes willen de nieuwe Karen, Kristel of Josje zijn

De nieuwe lichting K'tjes lijkt gegarandeerd. Na amper één dag hebben zich al 1.300 meisjes kandidaat gesteld om de nieuwe Karen, Kristel of Josje te worden, zo schrijft Het Laatste Nieuws. "We schrikken zelf van de snelle respons", klinkt het bij Studio 100.
Jasper Jacobs

Woensdag, 15 uur. Na een hele dag van speculatie kondigen Karen, Kristel en Josje aan dat ze de fakkel van hun K3-bestaan graag doorgeven aan nieuwe meisjes. Via een televisieshow, die dit najaar op VTM en het Nederlandse SBS6 te zien zal zijn, gaan de drie op zoek naar hun opvolgers.

Een oproep tot inschrijvingen werd ook al gedaan tijdens de persconferentie. Met resultaat, zo blijkt. "We schrikken zelf van de snelle respons", zegt Anja Van Mensel van Studio 100 in Het Laatste Nieuws. "Een paar uur na de persconferentie hadden al 800 meisjes zich kandidaat gesteld. Sindsdien is de teller niet gestopt met tikken."

Oude bekenden

Gisterenavond stonden al 1.300 meisjes op de inschrijvingslijst van Studio 100. Daarvan zijn er iets meer Belgische dan Nederlandse kandidaten en ook veel oude bekenden. "Veel meisjes die al eerder auditie hebben gedaan bij ons, of die figureren in andere programma's of shows, wagen nog eens hun kans."

Wie denkt dat bij de sollicitaties ook gekeken wordt naar de juiste combinatie van haarkleur, stelt Van Mensel gerust. "Er zijn tegenwoordig erg goeie kappers. Het is geen probleem om een ros, een blond en een zwart K'tje te maken."