Buit van 80.000 euro bij ramkraak in elektrozaak in Riemst

Vier gemaskerde mannen hebben vanochtend een zware ramkraak gepleegd op een elektrozaak van de Exellent-keten aan de Bilzersteenweg in Riemst. Met een zware voorhamer werd de glazen toegangsdeur verbrijzeld. Vervolgens roofden ze in een mum van tijd 160 ipads en verschillende smartphones. De waarde van de buit bedraagt om en bij de 80.000 euro.

De lokale politie Bilzen-Riemst-Hoeselt deed de eerste vast­stellingen. Vervolgens werd het onderzoek overgedragen aan de federale gerechtelijke politie Limburg.

Rond 04.00 uur werden verschillende buurtbewoners wakker van de zware slag bij de elektrozaak. Ze zagen hoe de vier gemaskerde mannen in een donkerkleurig voertuig met Nederlands kenteken te werk gingen. Drie daders stapten de zaak via de verbrijzelde deur binnen en haalden vanop de eerste verdieping de waardevolle spullen naar buiten.

De zaakvoerder was intussen via het alarm verwittigd maar de vier ramkrakers konden met hun riante buit ontkomen.

Woensdagochtend gebeurde in het Noord-Limburgse Neerpelt ook al een zware inbraak op de Proximus-winkel, waar smartphones werden gestolen met een geschatte waarde tussen de 30.000 en 40.000 euro.