Dokter door emoties overmand na dood van 19-jarige patiënt

In het ziekenhuis te horen krijgen dat een vriend of familielid is gestorven, dat komt hard aan bij iedereen. Waar minder bij wordt stilgestaan is dat de dood van een patiënt ook een zware indruk nalaat op de dokters. Onderstaande foto laat zien hoe een dokter rouwt om het verlies van zijn patiënt van amper 19 jaar oud.

De foto werd genomen in een ziekenhuis in het zuiden van Californië. We zien hoe een dokter moet bekomen van het verlies van zijn patiënt. "Hij heeft de patiënt van 19 jaar niet kunnen redden", schrijft de collega, die de foto heeft genomen, op Reddit.

"Het komt in ons werk vaker voor dat iemand overlijdt, maar meestal zijn dat oude en zieke mensen. In dit geval ging het om een patiënt van 19 jaar en zo iemand moeten verliezen, dat hakte er bij hem duidelijk op in."

Enkele minuten later zou de dokter opnieuw rechtstaan en opnieuw het ziekenhuis binnenstappen. 

"Geef me nooit de onverwachte dood"

Op de foto komen veel reacties. "Dokters krijgen te weinig het respect dat ze verdienen", klinkt het. Ook andere dokters herkennen zich in onderstaand beeld. "We zijn niet allemaal hetzelfde, maar toch kan ik zeggen dat niets zwaarder is dan iemand te moeten vertellen dat een geliefd familielid is overleden."

"Geef mij een luchtpijp om te intuberen, geef mij een heroïneverslaafde die IV nodig heeft, geef me een kind met anafylaxie...maar geef me nooit de onverwachte dood", vult een collega-dokter aan.