Droomjob of mierzoete nachtmerrie? Alex proeft 5 kilo chocolade per week

Voor sommigen een droomjob, voor anderen een mierzoete nachtmerrie: De Britse Alex Emerson-White (27) is chocoladeproefster van beroep. Het is haar job om alle chocoladeproducten van een Britse winkelketen te testen. Wekelijks verorbert ze zo’n 5 kilo chocolade, maar hoe gezond is zoiets?

We lusten allemaal wel een stukje chocolade, maar weinigen slagen erin om van chocolade eten hun beroep te maken. De Britse Alex Emerson-White deed dat wel en met verve. Zij reist de wereld rond om alle nieuwe chocoladeproducten van de Britse winkelketen Marks & Spencer te testen. "Ik eet wel tot 5 kilo chocolade per week", zegt ze daarover in de Britse media.

"Ik kan echt niet klagen. Op welke andere job kun je de hele dag door chocolade eten", vraagt ze zich af. "Mijn vrienden vragen voortdurend of ik geen proevertjes mee kan nemen voor hen." Gezond is haar job natuurlijk niet, toch probeert ze er alles aan te doen om niet dik te worden. "Ik ga bijna dagelijks 5 kilometer lopen", zegt ze daarover. "Ik spendeer ook vele uren in de fitness."

Hoe gezond is dit?

Zelf beweert Alex dat ze lichamelijk geen last ondervindt van haar job, maar erg gezond is het niet. "Door het sporten vermindert haar risico op overgewicht en diabetes wel, maar dit blijft echt wel ongezond", zegt diëtiste Ellen Devroe aan onze redactie. "Er zijn natuurlijk wel mensen die zo’n grote hoeveelheden calorieën kunnen verwerken, denk maar aan topsporters met een heel hoge verbranding, maar 5 kilo chocolade is echt wel veel."

Devroe betwijfelt overigens of ze wel voldoende aan sport doet om alles te verwerken. "5 kilometer per dag, dat is voor een geoefende loper zo’n halfuurtje lopen, dat is echt niet genoeg om dat te verwerken", zegt ze. Zelfs al zou ze er nog in slagen de calorieën te verbranden dan nog is het verre van gezond. "Het is niet goed voor haar hart en lever en haar pancreas moet ook enorm veel insuline produceren om alles verwerkt te krijgen."

lees ook