E40 richting Gent versperd na twee ongevallen in Wetteren

De E40 is vanavond volledig versperd in de richting van Gent na twee ongevallen in het Oost-Vlaamse Wetteren. Dat melden de wegpolitie en het Vlaams Verkeerscentrum.

De twee ongevallen gebeurden op twee kilometer van elkaar in de richting van Gent. Bij het ene ongeval raakten de linkerrijstrook en de middenrijstrook versperd, maar door het andere ongeval is de volledige rijweg afgesloten.

Bij het tweede ongeval waren een zevental voertuigen betrokken. Een wagen was volgens de eerste gegevens ingereden op een file die er stond door het andere ongeval. Er vielen geen zwaargewonden maar vijf volwassenen en drie kinderen raakten lichtgewond.

Het verkeer moet omrijden via de afrit en oprit van Wetteren. Er staat een file en de wachttijden lopen op tot een halfuur. De voertuigen moeten worden getakeld en de hinder zal nog lange tijd aanhouden, verwachten de hulpdiensten. Het verkeer op lange afstand tussen Hasselt en Gent kan omrijden via Antwerpen.