Europol arresteert 26 verdachten van mensenhandel

De politiediensten van vier verschillende landen hebben samen 26 personen opgepakt voor betrokkenheid bij mensenhandel. De operatie vond maandag en woensdag plaats. Dat meldt de Europese politieorganisatie Europol.

Meer dan 1.154 personen van voornamelijk Chinese afkomst werden gecontroleerd in 288 restaurants en bordelen in Oostenrijk, Cyprus, Slovenië en Zwitserland. "26 personen werden aangehouden en 14 mogelijke slachtoffers van mensenhandel werden geïdentificeerd", klinkt het in een persbericht.

"Ook op grote internationale luchthavens die als potentiële verbindingspunten of bestemmingen beschouwd worden voor slachtoffers van mensenhandel uit China, werden intensieve controles uitgevoerd", zegt Europol.

In totaal namen 450 politieagenten deel aan de operatie. De actie bewijst volgens Europol dat het Chinese netwerk van mensenhandel zeer uitgebreid is en professioneel te werk gaat. De slachtoffers van het netwerk, voornamelijk vrouwen, krijgen valse identiteitspapieren en komen hier in Europa vaak terecht in bordelen, restaurants en massage- en nagelsalons.