Gratis yoga voor Indiase ambtenaren

De Indiase overheid heeft aangekondigd dat ze gratis yogalessen gaat aanbieden aan alle drie miljoen ambtenaars en hun families. Vermoedelijk is het een initiatief van Indiaas premier Narendra Modi.
imago/Indiapicture

In een omzendbrief kondigde de overheid aan dat er vanaf 1 april 2015 "regelmatige yogasessies" georganiseerd zullen worden voor alle werknemers van de overheid en hun familie. Waarom ze die beslissing genomen heeft, wordt daarbij niet gezegd.

Premier is fanatiek yogabeoefenaar

Vermoedelijk zit Indiaas premier Narendra Modi achter het initiatief. Modi is zelf een fanatiek yogabeoefenaar en aanhanger van homeopatische middelen. Bij zijn aantreden in mei vorig jaar richtte hij zelfs een ministerie op dat zich met die beide zaken moet bezighouden.

Het initiatief zou ook een manier kunnen zijn om ambtenaren meer te engageren op hun werk. Vorig jaar uitte Modi al zijn verbazing over de vele ambtenaren die te laat aankomen op het werk en die te de lange pauzes nemen.

Meest gelezen