Jejoen Bontinck krijgt 4 maanden voorwaardelijk

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft ex-Syriëstrijder Jejoen Bontinck veroordeeld tot vier maanden cel met uitstel voor slagen aan zijn vriendin. Het parket had tien maanden cel gevorderd. De feiten dateren van november vorig jaar.

Aan het uitstel zijn wel voorwaarden gekoppeld. Zo moet hij een therapie rond relatievorming volgen, waaraan zijn vriendin mag meewerken als ze dat wil.

De feiten waarvoor hij veroordeeld is, dateren van 17 november 2014. De vrouw was naar Jejoen gegaan om haar laptop en geld op te halen. Hij bewaarde die voor haar, omdat ze "een gat in haar hand" heeft. Daarop ontstond een woordenwisseling.

Ze heeft aan de politie verklaard dat Jejoen haar bij de haren had gegrepen en een vuistslag had gegeven. Toen ze in foetushouding op de grond lag, had hij haar geschopt tegen het hoofd en de rug. Ze zei dat hij al meermaals geweld had gebruikt, onder meer op 7 en 11 november.

Het koppel maakte blijkbaar vaak ruzie omdat Jejoen het moeilijk had met haar werk als prostituee en haar drugsgebruik. Jejoen heeft erkend dat de discussies soms met wat duw- en trekwerk gepaard gingen, maar ontkent dat hij haar ooit geslagen of gestampt heeft. De twee maakten het weer goed en de vrouw trok al haar verklaringen in.

Vorige maand kreeg Dimitri Bontinck, de vader van Jejoen, acht maanden cel voor partnergeweld.