Jeremy Clarkson scheldt de BBC-top de huid vol

De geschorste "Top gear"-presentator Jeremy Clarkson heeft de leiding van de BBC "fucking bastards" (verdomde hufters) genoemd. Clarkson was gisteravond te gast op een liefdadigheidsevenement in Londen en barstte daar uit in een scheldtirade.
Invision2012

Op het event voor het goede doel konden de gefortuneerde gasten bieden op een rondje met Clarkson op het testcircuit van "Top gear". Toen Clarkson op het podium kwam, zei hij het volgende: "Ik had mijn ontslag niet voorzien, maar ik wil dat laatste rondje wel doen. Ik zal dus naar Surrey gaan en een een laatste rondje op dat circuit rijden, voordat de fucking bastards me ontslaan. Het zal een beetje droevig zijn, maar fuck it, laten we het maar doen."

Opvallend is dat Clarkson het heeft over zijn ontslag, hoewel hij op dit moment enkel geschorst is. Hij lijkt dus nog maar weinig hoop te hebben dat de BBC nog zal inbinden. In zijn speech van gisteren haalt hij bovendien zwaar uit naar de leiding van de Britse openbare omroep.

"Er was een 18-jaar lange wachtlijst om in het publiek van "Top gear" te zitten, maar de BBC heeft het verneukt. Het was een goeie show en zij hebben het verknoeid", aldus Clarkson. Het rondje met Clarkson bracht overigens maar liefst 100.000 pond op (138.000 euro).

De uitspraken van Clarkson zijn gefilmd en dat filmpje wordt gretig opgepikt in de Britse media (via The Guardian):

Al 10 dagen geschorst

Clarkson is geschorst sinds 10 maart na een incident met een producer. Wat er juist gebeurd is, is nog altijd niet bekendgemaakt. De BBC wacht de uitkomst van een intern onderzoek af alvorens zich uit te spreken over de toekomst van Clarkson.

Meest gelezen