Jongeman in Spanje opgepakt na veroordeling tot 15 jaar cel in België

De Spaanse politie en de Spaanse vreemdelingendienst hebben in de haven van Almeria een Marokkaan opgepakt die door de Belgische autoriteiten gezocht werd wegens een veroordeling voor diefstal met geweld in ons land. Dit hebben verscheidene Zuid-Spaanse kranten gemeld. De identiteit van de arrestant werd niet bekendgemaakt.

De 26-jarige man stond in de vertrekzone van de haven op het moment dat een boot uit het Marokkaanse Nador aankwam. Maandag was een Europees aanhoudingsbevel met verzoek tot uitlevering aan België uitgeschreven.

De jongeman werd bij verstek tot een gevangenisstraf van vijftien jaar veroordeeld voor een diefstal in een privé-eigendom in Sint-Joost-ten-Node op 27 september 2014. De dieven gingen toen aan de haal met 900 euro en talrijke juwelen. De Marokkaan verscheen in Madrid voor een onderzoeksrechter.