Klaas Dijkhoff nieuwe Nederlandse staatssecretaris van Justitie

Klaas Dijkhoff is de opvolger van Nederlands staatssecretaris van Justitie Fred Teeven. Bronnen op het Binnenhof hebben aan het Nederlandse persagentschap ANP bevestigd dat Dijkhoff samen met Ard van der Steur leiding gaat geven aan het ministerie van Veiligheid en Justitie.

De 34-jarige Dijkhoff en de nieuwe minister Van der Steur zijn de opvolgers van hun partijgenoten Fred Teeven en Ivo Opstelten, die moesten vertrekken vanwege de bonnetjesaffaire. Teeven sloot vijftien jaar geleden, toen nog als officier van justitie, een omstreden miljoenendeal met een drugshandelaar. De kwestie werd de twee bewindslieden noodlottig toen onlangs bleek dat Opstelten de Tweede Kamer verkeerd had geïnformeerd over de zaak.

Dijkhoff zit sinds 2010 in de Tweede Kamer voor de rechtsliberale regeringspartij VVD en is sinds zijn zeventiende lid van de liberale partij. De Brabander was diverse keren campagneleider van de VVD. In de Kamer heeft hij zich vooral beziggehouden met inlichtingendiensten, terrorisme, cybersecurity en Europese kwesties.