Laurence Vielle wordt nieuwe Dichter des Vaderlands

De Brusselse dichteres en actrice Laurence Vielle zal in 2016 Charles Ducal opvolgen als "Dichter des Vaderlands". Op 28 januari 2016, Gedichtendag, neemt zij officieel de fakkel over.
Charles Ducal is nog tot eind dit jaar Dichter des Vaderlands.

Charles Ducal was sinds januari 2014 Dichter des Vaderlands. Het initiatief is een literair uitwisselingsproject dat een brug wil slaan tussen de drie taalgemeenschappen. De Dichter des Vaderlands moet jaarlijks zes gedichten schrijven die België aanbelangen.

Dit weekend treden Laurence Vielle en Charles Ducal samen op tijdens de poëzievoorstelling Rotspaleis in het Sportpaleis in Antwerpen.

Vielle is de dochter van een Vlaamse moeder en een Zwitserse vader en ze is geboren in Brussel. In De Morgen zegt ze dat haar eerste gedicht hoogstwaarschijnlijk "over de Belgische treinen zal gaan". En ze kijkt er ook naar uit om Nederlands te spreken. "Als Dichter des Vaderlands zal ik verplicht zijn Nederlands te spreken -eindelijk!"