Lufthansa schrapt morgen 74 langeafstandsvluchten door staking

Lufthansa gaat morgen 74 langeafstandsvluchten schrappen, zo kondigde de Duitse luchtvaartmaatschappij op voorhand aan. Zo'n 20.000 passagiers worden getroffen. Het is morgen de vierde dag dat de piloten bij Lufthansa het werk neerleggen uit protest tegen de pensioenplannen.
AP2013

Lufthansa had voor morgen 160 intercontinentale vluchten gepland. Daarvan gaan er 86 door. Ook de vrachtvluchten zullen hinder ondervinden van de pilotenstaking. Lufthansa verwacht zo'n 40 procent van haar programma te kunnen uitvoeren.

Vandaag (alsook woensdag) waren vooral korte- en middellangeafstandsvluchten getroffen, gisteren en vandaag vooral de langeafstand en vracht. De staking, de langste tot nu toe, treft op die vier dagen zo'n 220.000 passagiers. De aanloop naar het weekend kent traditioneel wat pendelverkeer in Duitsland en dus was de hinder extra groot. Daarenboven werd er op de luchthaven van Frankfurt ook gestaakt bij afhandelaar Acciona, wat voor vertraging zorgde bij andere luchtvaartmaatschappijen.

Het sociaal conflict tussen vakbond en directie zit muurvast.