Nederlandse ambassade geeft geld voor herstel Romeinse fontein

De Nederlandse ambassade in Rome geeft geld voor de restauratie van de Barcaccia-fontein in Rome, die vorige maand door Feyenoordsupporters werd vernield. De bijdrage loopt via de vereniging Salviamo La Barcaccia (Laten we de Barcaccia redden), die Nederlandse "verenigingen" in Rome hebben opgericht. Dat heeft minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken laten weten in antwoord op vragen van drie Eerste Kamerleden van VVD, PvdA en D66.
Copyright 2015 Demotix, all rights reserved.

Het geld van Salviamo wordt niet alleen gebruikt als bijdrage voor het herstel van de fontein aan de voet van de Spaanse Trappen in het centrum van Rome, maar zal ook ten goede komen aan de bredere doelstelling van de vereniging om het culturele erfgoed in de Italiaanse hoofdstad te helpen onderhouden. Koenders meldt niet hoeveel geld de ambassade heeft geschonken.