Opnieuw vrachtwagen met (kers)tomaten gekanteld

Een vrachtwagen met kerstomaten is gekanteld op het knooppunt tussen de E40 en de E314 in Heverlee in de richting van Limburg. De vrachtwagen zelf ligt in de berm, maar de snelweg is bedekt met brandstof.

De brandweer zal enkele uren nodig hebben om alles op te ruimen. Het is nog onduidelijk of de snelweg tijdelijk zal worden afgesloten, zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

Het is "een geluk bij een ongeluk" dat het ongeluk plaatsvindt in "de minst drukke richting". "Mensen die richting Limburg rijden, kunnen omrijden via Bertem en Haasrode. Er heerst geen verkeerschaos deze keer", aldus Beeckman.

Gisterenochtend kantelde een vrachtwagen geladen met tomaten op de aansluiting van de E19 met de Brusselse Buitenring. Het ongeval veroorzaakte heel wat hinder tijdens de ochtendspits.