Pharrell Williams: "Alles is ergens door geïnspireerd"

Volgens de Amerikaanse producer Pharrell Williams kan de entertainmentindustrie verstikt geraken na de uitspraak dat "Blurred lines" plagiaat is. In zijn eerste interview na de uitspraak zegt hij dat hij vreest dat nog veel andere muzikanten aangeklaagd kunnen worden.

"Deze uitspraak beperkt elke creatieveling die iets maakt dat geïnspireerd is door iemand anders", zegt hij in de Financial Times. "Dit geldt voor muziek, voor mode, voor alles. Als we ons niet meer mogen laten inspireren, dan zal de entertainmentindustrie op een dag alleen nog rond plagiaatprocessen draaien. Alles wat je rondom je ziet in een ruimte is geïnspireerd door iets of iemand."

Vorige week werden Robin Thicke en Pharrell Williams veroordeeld tot het betalen van bijna 7 miljoen euro schadevergoeding aan de erven van Marvin Gaye voor plagiaat. "Blurred lines" zou plagiaat zijn van "Got to give it up" van Marvin Gaye. De artiesten gaan in beroep tegen de uitspraak.