PlayStation na 15 jaar weer officieel te koop in China

Sinds vandaag is de PlayStation 4 van Sony weer officieel te koop in Chinese winkels. Na een verkoopverbod van 14 jaar mogen sinds vorig jaar weer spelconsoles verkocht worden in China. Het spelplezier van de Chinezen is wel stevig beknot. Er is maar een handvol games goedgekeurd voor verkoop en populaire titels zoals "Grand theft auto" of "Call of duty" zijn daar niet bij.

Peking besliste in 2000 om de verkoop van consoles en spelletjes helemaal op te schorten omdat het negatieve gevolgen voor de jeugd veronderstelde.

Op de zwarte markt bleef de apparatuur echter nog eenvoudig verkrijgbaar. Begin 2014 werd het verbod opgeheven, waardoor buitenlandse producenten hun waren konden beginnen verschepen naar China. Microsoft startte in september al met de verkoop van zijn Xbox One. Sony liep wat vertraging op.