Slachthuis Sint-Truiden definitief dicht in 2018

Het stadsbestuur van Sint-Truiden heeft de exploitant van het slachthuis een vergunning verleend tot februari 2018. Daarna moeten de activiteiten definitief worden stopgezet en zal de locatie worden omgevormd tot een zone voor woongelegenheden, recreatie en parkeerterreinen. Dat maakte het stadsbestuur zelf bekend.

Het stadsbestuur van Sint-Truiden bereikte een nieuwe overeenkomst met de nv Slachthuis om aan de Speelhoflaan nog tot februari 2018 de exploitatie van het slachthuis te voeren. Daarna gaat de stekker er definitief uit, wat vier jaar eerder is dan aanvankelijk voorzien in de milieuvergunning.

Er zijn al geruime tijd problemen met het slachthuis. Zo klagen de buurtbewoners over lawaaihinder.

"Toffe, hippe woon- en recreatiesite"

Het stadsbestuur heeft al een nieuwe bestemming voor het terrein van 1,5 hectare nabij het stadscentrum. "De bedoeling is om er een aantrekkelijke, toffe, hippe woon- en recreatiesite te laten optrekken", aldus burgemeester Veerle Heeren (CD&V). Schepen van Ruimtelijke Ordening Pascal Vossius (Open VLD) vult aan: "De site waar het slachthuis vandaag gelegen is, zal na 2018 een nieuwe trekpleister worden waar ook voldoende parkeergelegenheid zal worden gecreëerd."

Zolang de exploitatie loopt, zullen er maatregelen worden genomen om de geluidshinder te beperken. De nieuwe overeenkomst tussen stad en exploitant wordt op 30 maart voor definitieve goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.