Spice Girls, Marvin Gaye en Tiësto maken ons gelukkig

De lijst van "meest gelukkige liedjes" van de Verenigde Naties is samengesteld door bekende en minder bekende muziekliefhebbers uit de hele wereld. In de lijst staan nummers van onder anderen Spice Girls, Marvin Gaye en Dj Tiësto.

Op vrijdag 20 maart viert de VN de dag van het geluk. De dag van het geluk wordt sinds 2012 door de VN georganiseerd. Op die manier erkent de VN geluk als een fundamenteel menselijk doel.

Ter gelegenheid van de dag van het geluk werd een playlist samengesteld met nummers waarvan een mens gelukkig wordt. De lijst is gratis te beluisteren op de website happysoundslike.com.

Een greep uit het zeer uiteenlopende aanbod: "Say you'll be there" van Spice Girls, "Got to give it up" van Marvin Gaye, "Red lights" van Dj Tiësto, "Kiss" van Prince, "Independent women, pt. I" van Destiny's Child, "Pata pata" van Miriam Makeba en "Mambo no. 5" van Lou Bega

"Vrede, voorspoedigheid en een waardig leven voor iedereen, daar streven we naar", aldus VN-secretaris-generaal Ban Ki-Moon vrijdag nog. "Laat ons dankbaar zijn voor wat ons gelukkig maakt. En laat ons onze inspanningen richten op een wereld vol geluk."