Vakbond waarschuwt voor stijgende agressie in keuringsstations

ACV waarschuwt voor stijgende agressie in keuringsstations, in het bijzonder in het Brusselse. Aanleiding van de waarschuwing is een zwaar geval van agressie in een autokeuringsstation in Haren. Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) veroordeelt de agressie.

Volgens LBC-NVK-secretaris Tina De Greef werd een controleur van een keuringsstation in Haren vandaag slachtoffer van agressie, nadat hij een garagist een rode kaart had uitgereikt. "Het slachtoffer werd in het gezicht geslagen. Hij werd in shock afgevoerd naar het ziekenhuis", aldus de vakbondsvrouw. De politie bevestigt dat bij een incident in het keuringsstation een persoon gewond is geraakt, en dat een persoon is opgepakt.

"Enorm verergerd sinds ontdekking fraude in Anderlecht"

"De stijgende agressie is een fenomeen dat we al een vijftal jaar tegenkomen", aldus De Greef. "Vooral in het Brusselse is dat prangend geworden. Het is enorm verergerd sinds de fraude in het keuringscentrum in Anderlecht aan het licht is gekomen. Dat heeft geleid tot stijgende ontevredenheid over afgekeurde tweedehandswagens."

Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets noemt de agressie alvast onaanvaardbaar. Ze nodigt directie en vakbonden uit voor overleg om de veiligheid van het personeel te verbeteren.

Het bedrijf ACT, waar de agressie plaatsvond, bevestigt dat een medewerker in shock is afgevoerd. Bij Goca, de groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs, was niemand bereikbaar voor commentaar op de waarschuwing van de vakbond.