Verdachte zuuraanval bekent nu ook zuuraanval zelf

De verdachte van de zuuraanval op een poetsvrouw in een Antwerpse Delhaize-winkel heeft nu ook de zuuraanval zelf bekend. Eerder deze week gaf de 42-jarige Nederlander al toe dat hij warenhuisketen Delhaize had afgeperst.

Vanmorgen verscheen de verdachte voor de raadkamer. Daar gaf hij te kennen dat hij een nieuwe verklaring wilde afleggen en dus werd de man opnieuw naar de onderzoeksrechter gebracht voor verhoor. Bij de onderzoeksrechter is de man tot volledige bekentenissen overgegaan.

"Mijn cliënt heeft volledige bekentenissen afgelegd omdat hij vindt dat het slachtoffer recht heeft op de volledige waarheid", zegt advocaat Sven Mary. "Hij was een stuk minder verward dan bij zijn eerste verhoor, dinsdag, maar er spelen nog steeds heel wat emoties mee. De psychiatrische verslagen zullen veel duidelijk moeten maken."

Volgens meester Mary waren de bekentenissen bijna onvermijdelijk. "De elementen van het dossier spraken voor zich en als advocaat moet je dan ook soms mensen tegen zichzelf beschermen."

"Delhaize was het makkelijkst te benaderen"

Waarom de Nederlander België uitkoos om de feiten te plegen, kon zijn advocaat nog niet verduidelijken. "Wel is het zo dat hij bekeken heeft welke warenhuisketen hij zou benaderen en hij zou vastgesteld hebben dat het bij Delhaize het makkelijkst was om contact op te nemen."

De man zit sinds deze week in een Belgische cel, nadat hij door de Franse autoriteiten aan ons land was uitgeleverd. Na een eerste verhoor dinsdag had de onderzoeksrechter de verdachte aangehouden op verdenking van afpersing en poging tot moord. Toen al bekende de man dat hij warenhuisketen Delhaize had afgeperst, maar voor de zuuraanval zelf beriep hij zich op zijn zwijgrecht.

De zuuraanval gebeurde een maand geleden. De man gooide zuur in het gezicht van een poetsvrouw in een Antwerpse Delhaize-winkel, het slachtoffer raakte levensgevaarlijk gewond. Goed een week later werd de verdachte opgepakt in Frankrijk en tot begin deze week zat hij in een cel in Parijs.