Wijnboer uit Boezinge vreest 50.000 euro schade na "sabotage"

Een wijnboer uit het West-Vlaamse Boezinge vreest dat vandalen één van zijn wijngaarden met 2.400 planten hebben doodgespoten met een herbicide. De eigenaar schat de schade tussen de 40 à 50.000 euro.

Wijnboer Philippe Decroix begon in 2007 met het aanplanten van wijngaarden rond zijn hoeve aan de Diksmuidseweg in Boezinge. De man legde ook een wijngaard aan op een stuk grond in Bikschote. Daar plantte hij 2.400 druivenplantjes.

Toen hij de planten vanochtend wilde snoeien, bleek er iets niet in orde. Na een grondige controle moest de eigenaar vaststellen dat al zijn planten dood waren. De man sluit sabotage niet uit. Er is geen sprake van een ziekte, volgens de wijnboer is het duidelijk dat er een herbicide werd gebruikt.

De man schat de schade tussen de 40 à 50.000 euro. Decroix riep de hulp in van een expert en zal stalen van de planten laten onderzoeken in een labo in Gent. Indien hij zekerheid krijgt dat er vandalen aan het werk waren, zal hij klacht indienen tegen onbekenden.