Amerika kan aanslagen in Jemen nog niet linken aan terreurgroep IS

Het Witte Huis kan nog niet bevestigen dat de terreurgroep IS effectief verantwoordelijk is voor de dodelijke aanslagen op moskeeën in Jemen. Gisteren vielen daarbij ruim 130 doden. De aanslagen werden al opgeëist door IS.

Het Witte Huis laat weten dat het onderzoekt of er commando- en controlestructuren in Jemen zijn die contact houden met of onder leiding staan van IS in Irak en Syrië. Maar voorlopig is dat bewijs er nog niet.

Gisteren bliezen vier zelfmoordterroristen zichzelf op in twee moskeeën van de Jemenitische hoofdstad Sanaa. Ruim 130 mensen kwamen om, zeker 340 raakten gewond.

Jemen is al jaren een bolwerk van terreurgroep Al Qaeda. Moest toch blijken dat IS achter de aanslagen zit, dan zou het de eerste keer zijn geweest dat de groep in Jemen een aanslag opeist.