Belgisch slachtoffer dodelijke aanslag Mali begraven

In Nederbrakel, een deelgemeente van Brakel, is vanmorgen afscheid genomen van de ex-paracommando die begin maart om het leven kwam bij de aanslag in de Malinese hoofdstad Bamako. De kerk Sint-Pieter-in-de-banden liep vol voor een afscheid met militaire eer.

Het 44-jarige slachtoffer werkte in Mali als veiligheidsofficier bij de Europese Unie. Hij werd in de hoofdstad Bamako gedood bij een aanslag op een restaurant.

De uitvaartplechtigheid vond plaats in de parochiekerk Sint-Pieter-in-de-banden in Nederbrakel. Het slachtoffer kreeg een afscheid met militaire eer, waarbij een erehaag werd gevormd en de "Last Post" werd geblazen. Onder de aanwezigen waren militairen, delegaties van Defensie en Buitenlandse Zaken, ambassadepersoneel en politici zoals Alexander en Herman De Croo. De uitvaart kon ook buiten de kerk gevolgd worden via luidsprekers.

De crematie en de bijzetting in het columbarium van Nederbrakel gebeurt in familiekring. De man laat een echtgenote en twee dochters na.

Bij de aanslag in Mali (foto onderaan) kwamen ook een Fransman en drie Malinezen om. De aanslag werd opgeëist door de jihadistische groepering Al-Mourabitoun van de Algerijn Mokhtar Belmokhtar.

Meest gelezen