Bestrijder diamantfraude zelf aangehouden in witwasdossier

Een topspeurder van de Antwerpse gerechtelijke politie is zelf aangehouden in een witwasdossier. Het zou gaan om het hoofd van de diamantcel. Bij hem thuis zouden goud, diamanten en geld zijn gevonden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
archieffoto

Het parket wil nog niet veel informatie kwijt, maar bevestigt wel dat er gisteren huiszoekingen zijn geweest. De speurders vielen binnen in onder meer de kantoren van de federale gerechtelijke politie in Antwerpen, en meer bepaald bij de cel Diamant, die de fraude in de diamantwereld onderzoekt.

De speurders gingen tot huiszoekingen over omdat er vermoedens waren van witwaspraktijken. "Er waren vermoedens van onregelmatigheden bij de federale politie in Antwerpen. Het Mechelse parket heeft meteen een onderzoeksrechter gevorderd om dit verder te onderzoeken", zegt Peter Peereboom van het parket. "In dat kader zijn gisteren de huiszoekingen gebeurd. Ook enkele privépersonen kregen de speurders over de vloer, intussen is één iemand gearresteerd."

Het zou dus gaan om het hoofd van de diamantcel van de gerechtelijke politie. Bij de man, die zelf aan het hoofd staat van de fraudebestrijding in de diamantsector, zouden goud, diamanten en geld zijn gevonden.