Bloemenpracht en -praal in De Keukenhof

De Keukenhof in Nederland, de op een na grootste bloementuin ter wereld, heeft de deuren geopend. Honderdduizenden bezoekers kunnen zich de komende maanden vergapen aan bloemencreaties, met Vincent van Gogh als centrale thema.

De Keukenhof is een van de grootste toeristische trekpleisters van Nederland. Elk voorjaar zijn in het 32 hectare grote park maar liefst 7 miljoen krokussen, narcissen, tulpen, hyacinten, lelies en andere bolgewassen te bewonderen.

Gisteren opende De Keukenhof voor het eerst dit seizoen de deuren voor het grote publiek. Dit jaar is er speciale aandacht voor Vincent van Gogh, 125 jaar na zijn overlijden. Er is een grote bloemenmozaïek van Van Gogh en er is een zogenoemde selfie-tuin, geïnspireerd op zijn bloemenportretten, schrijft de NOS.

Het bloemenpark trekt elk jaar massa's bezoekers, van wie bijna drie kwart uit het buitenland komt. De Keukenhof is open tot en met 17 mei. Er worden 800.000 bezoekers verwacht.