Brand in tankstation nabij Apeldoorn

In Nederland heeft een grote brand gewoed in een tankstation langs de autoweg A1 tussen Apeldoorn en Kootwijk. Twee mensen raakten gewond en zeker twee auto's zijn uitgebrand. De autoweg werd tijdelijk in beide richtingen afgesloten. De brand zou veroorzaakt zijn doordat enkele auto's op het terrein tegen elkaar botsten en daarbij een lpg-tank raakten.

Volgens de Veiligheidsregio kwamen een paar auto's op het terrein met elkaar in botsing en is daarbij de tankzuil van een lpg-installatie omvergereden. Dat veroorzaakte de brand, die gepaard ging met grote zwarte rookwolken. Een aantal ooggetuigen raakte in shock. Twee mensen liepen een nog onbekend letsel op.

De hulpdiensten in de wijde omgeving rukten massaal uit. De snelweg A1 ging tussen Apeldoorn en Kootwijk in beide richtingen dicht. Rond 18.15 uur was de weg weer open maar een kijkfile veroorzaakte veel vertraging. Het tankstation zelf blijft voorlopig gesloten.