Deze sterren begonnen hun carrière in een reclamefilmpje

Het was een journaliste van Buzzfeed die midden deze week plots opnieuw een interesse toonde in de mannelijke schoonheid van acteur Mark Ruffalo. Zijn "jeugdzonde", namelijk een gevecht tegen puistjes in een reclamefilmpje, dook vervolgens weer wereldwijd op diverse websites op. Intussen is gebleken dat hij niet de enige acteur is die zijn carrière begon in de immer glunderende wereld van de reclame. Daarom deze kleine selectie:

1. Mark Ruffalo ("The kids are allright", "Foxcatcher")

"Hij is niet meer en niet minder dan een babe", blokletterde Huffington Post. "Toen zag hij er pas uit als een echte hunk", voegde Buzzfeed eraan toe. Voor Mark Ruffalo leverde het in 1989 zijn eerste loonbriefje op. En dat loon mocht er wezen: 30.000 dollar, "en bovendien had ik tijdens mijn humaniora heel wat last van acne", aldus Ruffalo, toen een prille twintiger.

2. Matt LeBlanc ("Friends", "Episodes")

3. Mila Kunis ("Black swan", "Ted")

"Als kind had ik grote ogen, dikke lippen en grote oren. Vooral die grote ogen waren onderwerp van spot in mijn kindertijd. "Waarom ik?" vroeg ik me dan af. Maar uiteindelijk bleken die opmerkingen niet zo dramatisch, omdat ik zo mijn gezicht leerde waarderen", vertelde Mila Kunis ooit aan OK Magazine. Toch had ze als puber midden jaren negentig al zelfvertrouwen genoeg om zich met een en al guitigheid te werpen in een reclamespot.

4. Stanley Tucci ("The devil wears Prada", "The hunger games")

5. Kristin Stewart ("Twilight", "Snow White and the huntsman")

"Ik heb er zoveel plezier aan beleefd. Ook al was het vreemd effectief te werken op een opnameset, waar ik als kind al zoveel tijd had doorgebracht omdat mijn beide ouders in dat wereldje werkten. Ik was dan ook super opgewonden toen ik zelf eindelijk iets mocht doen", omschreef Kristin Stewart haar reclameverleden op nieuwswebsite The Vine. In 1999 leek liefde met een vampier dan ook nog erg ver weg.

6. Naomi Watts ("21 grams", "The impossible")

7. Elijah Wood ("Lord of the rings", "Bobby")

"Dat is niet een klein beetje kaas. Als je je kind dan toch broccoli wil doen eten, dan moet je alle gezonde aspecten van die groente niet uitschakelen door er zoveel kaas over te gieten", grapte Elijah Wood in 2011 in het praatprogramma van Conan O’Brien. Als 8-jarige liet hij zich daarentegen maar al te graag verleiden door "kaas met broccoli".

8. Leonardo DiCaprio ("Titanic", "The wolf of Wall Street")

9. Aaron Paul ("Breaking bad", "Exodus: Gods and kings")

"Het was niet makkelijk om aan de bak te komen, en eigenlijk ben ik blij dat het niet vanzelf gegaan is. En dus ben ik gestart in een filmpje voor ontbijtgranen. Sindsdien eet ik er geen meer", lachte Aaron Paul in 2012 zijn acteerdebuut weg op nieuwswebsite Uproxx. In dat filmpje uit 1999 dacht hij, een twintiger toen, er nochtans anders over, want "gotta have my pops!"

10. John Travolta ("Grease", "Pulp fiction")

lees ook