Ferry zit vast in het ijs in de buurt van Nova Scotia

In de buurt van de Canadese provincie Nova Scotia is een ferry vastgelopen in het dikke ijs. De veertig mensen aan boord zitten al twee dagen vast. Maar er is voldoende eten aan boord, dus volgens een woordvoerder "is de sfeer goed".

De voorbije 48 uur heeft de Canadese kustwacht al het mogelijke gedaan om de ferry uit zijn benarde positie te bevrijden, maar helaas zonder succes.

Het ijs is meer dan 7,5 meter dik. Dat is al in meer dan 30 jaar niet meer gezien in de regio. De woordvoerder van de ferrymaatschappij laat weten dat de kustwacht hoopt dat de wind zal draaien, zodat het zijn koude grip op het ijs verliest.

De Canadezen aan boord laten het niet aan hun hart komen. Er zijn genoeg voorzieningen op het schip om er langer te verblijven dan gepland. De passagiers spelen kaart en eten veel, vertelt de woordvoerder.

Meest gelezen