Hinder verwacht op Antwerpse ring door wegenwerken

Wie vandaag of morgen via Antwerpen richting Hasselt of de Kempen wil, mag flink wat hinder verwachten rond het knooppunt van de Antwerpse ring en de E313/E34. De bijzonder slechte staat van het wegdek maakt er dringende werkzaamheden nodig. De afslag van de ring naar de E313 is afgesloten en ook de oprit vanuit Borgerhout is dicht.

Sinds 22 uur gisteravond wordt er gewerkt op de E313 vanaf de ring tot in Ranst. Tussen de Antwerpse ring en de oprit Wommelgem op de E313/E34 is er maar één rijstrook beschikbaar, verderop tot Ranst zijn er twee rijstroken vrij.

De grootste problemen zullen zich op de Antwerpse ring zelf situeren. Het verkeer dat vanuit Gent komt aangereden, zal niet zoals gebruikelijk rechtstreeks het knooppunt met de E313/E34 kunnen nemen, maar moet doorrijden naar de afrit Deurne om daar via een dienstweg om te keren en het knooppunt te bereiken via de ring in de tegenovergestelde richting.

Voor het verkeer vanuit de stad Antwerpen zal dan weer de oprit Antwerpen-Oost afgesloten zijn aan de Turnhoutsepoort. Er wordt een omleiding voorzien via de Singel en de Schijnpoortweg om eveneens via de ring richting Gent naar de E313/E34 te rijden.

Maandagmorgen om 5 uur zou de weg weer vrij moeten zijn.