Jean-Claude Van Damme is aan zijn vijfde echtscheiding toe

De vrouw van de Belgische acteur Jean-Claude Van Damme, Gladys Portugues, heeft de echtscheiding aangevraagd. Dat nieuws is bevestigd aan People. Aan de basis van de scheiding liggen "onderlinge verschillen". Het koppel was 15 jaar getrouwd en heeft twee volwassen kinderen, Kristopher en Bianca.
2012 Invision

Portugues, een actrice en voormalige bodybuilder, is twee keer getrouwd geweest met Van Damme. Hun eerste huwelijk duurde van 1987 tot 1992. Van Damme brak in die periode door in Hollywood en verliet Portugues.

De acteur trouwde 2 jaar later met Darcy LaPier die hem een zoon, Nicolas, schonk. Ook dat huwelijk strandde en Van Damme keerde in 1999 terug naar Portugues. Ze hertrouwden in Knokke waar burgemeester Leopold Lippens de intieme plechtigheid leidde.

Voor Portugues is het haar tweede scheiding, voor Van Damme zijn vijfde al. Van Damme was vóór Portugues en LaPier al twee keer kortstondig getrouwd.