Man valt agenten aan op luchthaven van New Orleans en wordt neergeschoten

Op de luchthaven van New Orleans, in het zuiden van de Verenigde Staten, zijn verschillende mensen lichtgewond geraakt nadat een 62-jarige man beveiligingsagenten en omstanders had aangevallen met wespenspray en een kapmes. De man zelf werd door een agent neergeschoten. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht en is daar aan zijn verwondingen overleden.

Het incident gebeurde aan een ticketcontrolepost. Toen de man daar werd aangesproken door een veiligheidsagent, bespoot de dader de agent en enkele omstaanders met insecticide. Daarna liep de man door de detector en begon hij met een machete te zwaaien, een agente liep daarbij verwondingen op aan de bovenarm. Hij zat daarna ook nog met zijn kapmes een andere agent achterna.

Uiteindelijk werd de man van dichtbij neergeschoten door de politie. Hij kreeg kogels in de borst, een been en het gezicht. In de chaos raakten ook enkele passagiers gewond.

De dader werd overgebracht naar een ziekenhuis waar hij geopereerd werd. Hij is nadien aan zijn verwondingen overleden. Het is nog niet duidelijk wat hem bezielde. Volgens een politiewoordvoerder had de man zes molotovcocktails bij zich.