Politieachtervolging na gewapende overval in Brussel eindigt langs E40

Drie jonge mannen van 19, 21 en 22 jaar oud hebben vanmorgen een gewapende overval gepleegd in Brussel. De politie kon de daders achtervolgen. Langs de E40 vluchtten de daders de bosjes in. Even later kon de politie hen klissen.
In de vluchtwagen langs de E40 vond de politie kalasjnikovs

De overval werd gepleegd op een Delhaize-winkel in het centrum van Brussel. De daders gebruikten daarbij kalasjnikovs. Er werd niet geschoten en niemand raakte gewond, maar de daders gingen er wel vandoor met alcohol, sigaretten en de inhoud van de kassa. Daarna vluchtten ze weg in een voertuig met Franse nummerplaat. De politie kon de achtervolging inzetten.

De overvallers reden Brussel uit via de Ninoofsesteenweg, de Brusselse Ring op. In Ternat keerden ze om, opnieuw in de richting van Brussel. Tussen Ternat en Groot-Bijgaarden parkeerden ze hun voertuig half op de pechstrook, half op de berm en vluchtten de bosjes in.

Ze kwamen uit in het dorpje Sint-Ulriks-Kapelle, bij Dilbeek, en pleegden daar een carjacking. Ook daarbij werd niet geschoten. Met het gestolen voertuig veroorzaakten de mannen even later een ongeval bij Molenbeek. Op die manier kon de politie de daders arresteren.

Het gaat om drie jonge mannen van 19, 21 en 22 jaar oud. Ze zijn gedomicilieerd in Molenbeek.